Välkomna till seminariet "Lära Nu: Att hantera kränkningar och fördomar i klassrummet"

Program

14.30-14.40

BEATA KULL

Beata Kull är grundare och VD för Stiftelsen Beata. Hon kommer att tala om att ”vi blir som vi fokuserar”. 

14.45-15.00

Christina Stielli

Hur kan lärarna finna motivationen i en hektisk vardag där utmaningarna står på kö och världen ibland känns mörk? Det kommer Christina Stielli svara på under sin föreläsning. Christina Stielli är prisbelönt föreläsare med utbildning inom pedagogik, beteendevetenskap, ledarskap, kommunikation och psykologi.

15.00-15.15

Mary JuusEla

Marys Juusela föreläsning heter ”Lämna spår- Att hantera kränkningar och fördomar i
klassrummet”. Mary Juusela är prisad journalist och författare, föreläsare, VD och grundare av Lika Olika. 

15.20-15.50

CATHARINA SJÖGREN FROBORG

Senaste forskningen visar att vi förlorar 38% av vår produktivitet vid stress. Med hjälp av verktyg kan du som lärare och dina elever skapa bättre förutsättningar för att arbeta hjärnsmart, med lägre stress och därmed mer hållbart. Detta och vikten av ett Growth mindset kommer Catharina Sjögren Froborg prata om under sin föreläsning.

Catharina Sjögren Froborg arbetar med ledarskapsutveckling, coaching och effektiv tidshantering utifrån SQ. Hon är i botten civilekonom och ICF certifierad ledarskapscoach på högsta masternivå. Det finns endast 19 coacher i Sverige på denna nivå.

15.50-16.15

PAUS

16.20-16.35

Daniel Mårtensson

Under Daniel Mårtenssons föreläsning kommer han att prata om konflikthantering i skolan, hur man minskar konflikterna i skolan och öka tryggheten i skolans verksamheter. Daniel är kommunpolis lokalpolisområde norr, koordinator GVI (gruppvåldsintervention ”sluta skjut”), avhopparsamordnare, dialogpolis samt engagerad i SSPF (skola socialtjänst polis fritid) i Malmö

16.40-16.55

Björn Westerström

Björn Westerström kommer att föreläsa om hur man samtalar om Israel och Palestina i skolan. Han kommer att visa på en pedagogisk modell för samtal och ett didaktiskt verktyg. Björn är prisad gymnasielärare och utvecklingssekreterare för Antisemitismprojektet, Pedagogisk Inspiration, Malmö Stad.

16.55-17.00

AVTACK Mats Edenius, PROREKTOR MALMÖ UNIVERSITET

17.00-17.30

Eftermingel

Bonnie Dahlströms föreläsning "inte bara risk" tyvärr inställd p.g.a. sjukdom.